Eduskuntavaalien varsinainen vaalipäivä on sunnuntai 14. huhtikuuta 2019. Ennakkoäänestys kotimaassa järjestetään 3.-9. huhtikuuta. Eteläkarjalaisia vihreitä ehdokkaita ovat:

Hanna Holopainen #22

toiminnanjohtaja, diplomi-insinööri, kaupunginvaltuuston 2. varapuheenjohtaja, 42v, Lappeenranta, www.hannaholopainen.fi

”Soudetaan yhdessä samaan suuntaan!”

Kahden kouluikäisen lapsen äitinä haluan jättää tuleville sukupolville maailman, joka voi nykyistä paremmin. Torjutaan ilmastonmuutos ja turvataan lapsille yhdenvertaiset mahdollisuudet hyvään elämään. Lopetetaan työttömien ja pätkätyöläisten kyykytys ja otetaan käyttöön reilu ja kannustava sosiaaliturva.

Virpi Junttila #25

tutkijaopettaja, tekniikan tohtori, valtuustoryhmän puheenjohtaja, 44v, Lappeenranta, www.henkilot.vihreat.fi/virpi.junttila

”Talouspolitiikka kestäväksi”

Olen tietopohjaisen politiikan, koulutuksen, tutkimuksen, luonnon ja kulttuurin vahva edunvalvoja. Maailmaa, johon olemme lapsiamme saattelemassa, varjostavat ilmastonmuutos ja eriarvoistuminen. Ajan oikeudenmukaista talouspolitiikkaa, joka asettaa tasa-arvon ja planeettamme elinkelpoisuuden etusijalle.

Kimmo Klemola #28

ilmastoasiantuntija, tekniikan tohtori, Etelä-Karjalan vihreiden puheenjohtaja, 54v, Lappeenranta, www.kimmoklemola.fi

”Etelä-Karjalan vihrein mies”

Olen luonnonsuojelija, luonnonvarojen, energian, liikenteen, ympäristön, ilmaston ja kasvihuonekaasupäästöjen laskennan asiantuntija, eläinoikeuksien puolustaja, tarkan talouden mies, squashin pelaaja, isä ja Kuku-koiran isäntä. Haluan jättää tuleville sukupolville mahdollisuuden elämään hyvinvoivalla maapallolla.

Ritva Pohjola #34

äidinkielen lehtori (eläkkeellä), logoterapeutti LTI, 76v, Imatra

”Ihminen on arvokas viimeiseen hengenvetoon”

Olen Imatran kaupunginvaltuustossa varavaltuutettu, Imatran seudun ympäristölautakunnan, Etelä-Karjalan vihreiden hallituksen, Imatran seurakunnan kirkkovaltuuston ja -neuvoston jäsen. Unicef ja Aivoliitto ovat lähellä sydäntäni. Logoterapeuttina ajattelen, että jokaisella ihmisellä on henkilökohtainen tehtävä ja tarkoitus.

Sonja Silvo #35

terveydenhoitaja, lähihoitaja, 23v, Ruokolahti, www.facebook.com/SilvoSonja

”Terveydenhuollon ammattilainen sydämellä”

Politiikassa toimin Etelä-Karjalan Vihreiden varapuheenjohtajana ja Kaakkois-Suomen Vihreiden piirihallituksessa. Eduskuntavaaliehdokkaana tavoitteenani ovat tasa-arvon edistäminen, ilmastonmuutoksen torjuminen sekä terveyspalveluiden kehittäminen.

Lahjoita vihreälle ehdokkaalle