Jan Saariniemi

Nimeni on Jan Saariniemi, tuttavallisemmin Jamppa. Asun Skinnarilassa opiskelijoiden keskuudessa. Opiskelen itse kauppatieteitä.  Opiskelijoiden asioista huolehtiminen on minulle sydämen asia ja myös arkea, koska toimin ylioppilaskunnan hallituksen puheenjohtajana. Haluan tulevaisuudessa olla vaikuttamassa opiskelijoiden asioissa vieläkin paremmin sekä samalla valjastaa opiskelijoiden piilevän voimavaran Lappeenrannan kaupungille, ja siksi olen ehdolla kuntavaaleissa.

Ilmainen ja laadukas koulutus on Suomessa jo kunnia-asia. Meidän koulutusjärjestelmämme on arvostettu maailmalla, ja meidän on vaalittava sitä. Sillä Suomi erottuu kansainvälisesti myös tulevaisuudessa. Suomi on tasa-arvoinen, kansalaisistaan huolehtiva ja mahdollisuuksien maa. Arvostan vahvasti vapautta päättää omista asioista. Mielestäni asioiden muuttaminen pakottamalla harvoin johtaa haluttuun lopputulokseen.

Lappeenrannan kaupunki on yhdessä yliopiston kanssa ympäristöystävällisen ajattelutavan ja tekemisen suunnannäyttäjä koko maailmalle. Haluan olla mukana tekemässä siitä totta ja samalla tehdä kaupungistamme oikeasti mahtavan opiskelijakaupungin. Lappeenrannan kaupungin on saatava opiskelijat työllistymään kaupunkiin. Opiskelijat tuovat tänne eloa, palveluita ja lisää asukkaita.