Sonja Huhtiranta

Mie olen 23-vuotias, Saimaan ammattikorkeakoulusta kohtapuolin valmistuva markkinoinnin tradenomiopiskelija. Kotoisin olen Imatralta, ja Tampereella käydyn lukion jälkeen palasin juurilleni Etelä-Karjalaan. Opinnot Lappeenrannassa aloitin syksyllä 2012, jolloin olin myös ehdolla kuntavaaleissa ensimmäistä kertaa. Lähdin uudelleen ehdolle, koska koen olevani tarpeeksi aikuinen ja samalla sen verran nuori, että olen valmis ottamaan vastuuta sekä kyseenalaistamaan vanhoja ajattelutapoja ja käytänteitä.

Viimeisten opintojen ohella työskentelen baristana ja olen aloittava yrittäjä. Erilaisia urheilulajeja seuraan aktiivisesti mm. Kisapuistossa ja muulloin television välityksellä aina snookerista taitoluisteluun. Oma laji on lentopallo, jota pelasin menneellä kaudella Lauritsalan Kisassa sekä valmensin korkeakoulujen naisten joukkuetta. Suurin intohimo tulee kuitenkin kulttuurin puolelta, sillä mikään ei ole parempaa kuin Euroviisut!

Vihreään politiikkaan lähdin mukaan edistääkseni tietoisuutta jokapäiväisten valintojemme ympäristövaikutuksista. Kasvis-ja lähiruoka ovat erittäin lähellä sydäntä ja on mahtavaa huomata, että trendi on kasvussa kotimaassa, että maailmanlaajuisesti. Vaaliteemoistani tärkeimmät ovat vastavalmistuneiden työllisyysmahdollisuudet, yrittäjyys sekä toimivat, matalankynnyksen liikuntamahdollisuudet. Lisäksi varhaiskasvatuksen ja perusopetuksen pysyminen laadukkaana on erittäin merkittävää tulevaisuutemme kannalta. Lappeenranta on opiskelijakaupunki. Sen tulee näkyä päätöksenteossa, myös jatkossa.