Eeva Kurenniemi

Olen laulupedagogi ja klassinen laulaja ja opiskelen ympäristötieteitä Helsingin yliopistossa pääaineenani ympäristömuutos ja –politiikka. Viimeistelen juuri kandidaatintutkintoani. Perheeseeni kuuluu kaksi lasta ja koira.

Olen syntyperäinen kesätaipalsaarelainen, mutta olen aiemmin talvehtinut Etelä-Suomessa. Puhdas ilma houkutteli minut pysyvästi Taipalsaarelle. Olen palannut sukujuurilleni Kurenniemeen.

Ryhdyin ehdokkaaksi, koska halusin tarjota taipalsaarelaisillekin mahdollisuuden antaa äänensä kestävien ja inhimillisten arvojen puolesta. Olen kautta aikojen ensimmäinen Vihreiden kuntavaaliehdokas Taipalsaarella.

Minulle tärkeitä asioita ovat yhdenvertaisuus, globaali vastuu sekä terve sisäilma. Kunnassani haluan varmistaa, että ihmiset saavat työskennellä ja käydä koulua puhtaassa sisäilmassa. Uudet rakennukset tarvitsevat myös säännöllistä huoltoa, jotta ne pysyvät hyvässä kunnossa.

Ilmastonmuutosta torjutaan kuntatasolla. Julkiset hankinnat saadaan kestäviksi mm. ehkäisemällä ruokahävikkiä, lisäämällä kasvisruokaa laitos- ja kouluruokailussa, käyttämällä rakentamisessa kierrätysmateriaaleja ja edistämällä pienenergiahankkeita.

Lähiluonnon monimuotoisuutta ja virkistysarvoa suojellaan kaavoituksella, jossa varmistetaan vapaat rannat. Tämä on erityisen tärkeää norppien pesimäalueilla. Saimaata suojellaan estämällä ravinteiden valumista vesistöön välttämällä avohakkuita ja perustamalla kosteikoita.