Etelä-Karjalan vihreät ry päätti syyskokouksessaan 1.12. muun muassa ensi vuoden toimintasuunnitelmasta, talousarviosta sekä valitsi hallituksen vuodelle 2023. Toimintasuunnitelmassa korostuvat eduskuntavaalit ja poliittisen toiminnan aktivoiminen sekä jäsentoiminnan kehittäminen.

Hallituksen puheenjohtajan tehtävää valittiin jatkamaan Ninni Kuparinen. Kuparinen toimii tällä hetkellä yhdistyksen puheenjohtajana ensimmäistä vuotta ja on myös Kaakkois-Suomen vihreiden varapuheenjohtaja.

“Kiitän luottamuksesta. Saimme ensi vuodelle hyvän toimintasuunnitelman ja kevättä rytmittää eduskuntavaalit, joissa yhdistyksen tavoite on säilyttää nykyinen kansanedustajapaikka Etelä-Karjalassa. Toivon, että korona-ajan jälkeen saamme myös aidosti jäsentoimintaa kehitettyä aktiivisen hallituksen toimesta.”

Kokouksen jälkeen ensi vuoden hallituksen jäsen, kansanedustaja Hanna Holopainen kertoi  ajankohtaiset kuulumiset eduskunnasta. Tällä hetkellä siellä puhututtaa luonnonsuojelulaki. “On hyvä, että luontokato eli luonnon monimuotoisuuden köyhtyminen on puhututtanut nyt aiempaa enemmän, sillä meidän pitää pysäyttää luontokato nyt. Luonnonsuojelu herättää suuria tunteita. Suomalaisten enemmistö on sitoutunut luonnon suojelemiseen ja arvostaa suomalaista luontoa ja myös haluaa vahvempaa luonnonsuojelua, vahvempia toimia ja vahvempaa lainsäädäntöä. Luotan siihen, että kun yhteinen ymmärrys löytynyt muissa vaalikauden kriiseissä, niin se löytyy tässäkin asiassa.”

Hallituksen kokoonpano kokoisuudessaan:
Puheenjohtaja Ninni Kuparinen (Lappeenranta)
Hallituksen muut jäsenet: Imatralta Marja Estola ja Ritva Pohjola, Parikkalasta Ritva Wilska-Neuvonen ja Lappeenrannasta Hanna HolopainenKimmo KlemolaJohanna Pulli ja Mikko Vento.

Etelä-Karjalan vihreiden toimisto kuvattuna iltahämärässä